luni, 11 noiembrie 2013

Ew, people...

 N-am fost niciodata o persoana optimista dar n-am cazut nici in extrema cealalta. Viata are o multime de lucruri frumoase de oferit, problema e ca oamenii pot fi extrem de urati uneori. 
Suntem invatati de mici sa vrem mai mult. Nu ca ar fi o problema sa-ti doresti mai mult de la tine dar cand te raportezi la capra vecinului, ba mai mult i-o si furi din curte e evident ca se schimba ecuatia si e cazul sa ne punem niste semne de intrebare cu privire la mersul acestei societati. 
Mi-au ajuns la cunostinta in ultima vreme tot felul de povesti de la alte blogerite, unele mai incredibile decat altele, toate despre tertipurile la care sunt in stare sa recurga unele persoane pentru a castiga un amarat de concurs. Am citit, m-am minunat si am trecut mai departe pe principiul "mie nu mi se poate intampla" :) Pana cand chiar mi s-a intamplat.


 Cei care ma urmaresc zilnic stiu ca n-am facut prea des concursuri pe blog, le-as putea numara pe degete. De multe ori, daca am dat un premiu, l-am dat din banii mei in ideea ca pot face o persoana fericita. Stiu cum e sa visezi la nuanta aceea perfecta de rosu de la O.P.I si sa nu-ti permiti sa o cumperi. Nu ma scald nici eu in cosmetice si-n alte bunatati, nu traiesc intr-un glob de cristal ferita de probleme. N-am numit blogul asta "Rainbows in a jar" degeaba. Am vrut sa fie un loc colorat si vesel, o evadare din nuantele de gri ce ne inconjoara zi de zi. Nu-i cheia fericirii intr-o manichiura sau o sticluta de oja dar macar un zambet e. Sunt sigura ca sunt fete care ma vor intelege. M-am bucurat de fiecare data cand am facut un cadou, pana acum... Dar sa incepem cu inceputul.  
Acum o saptamana si ceva anuntam castigatoarea ultimului concurs de pe blog. Am dat de stire si pe pagina de facebook dar nu mi-a dat niciun semn in prima zi. A doua zi am anuntat din nou dar intre timp am observat ca fusese activa pe pagina la alte postari. M-am gandit ca probabil nu-i apar toate noutatile in news feed si ca ar fi un gest frumos sa o contactez personal. Pentru ca nu-i puteam trimite mesaj de pe pagina i-am scris de pe contul personal. Mi-a raspuns, s-a bucurat, mi-a multumit si mi-a dat adresa ramanand sa o anunt cand voi putea ajunge la posta sa expediez premiul. La un interval de timp "aceeasi persoana" imi trimite mesaj pe pagina. Spun aceeasi persoana pentru ca la acel moment contul ei arata identic cu al castigatoarei de drept cu care vorbisem: nume, poza etc. Va informez ca intre timp si-a schimbat numele, a sters poza iar contul a fost dezactivat. Conversatia arata cam asa:

    • Buuuuna! Multumesc pt premiu!
    • Am o mica dilema... eu momentan nu sunt in Brasov, din cauza unor probleme m-am mutat in Buzau. Imi poti trimite coletul aici?
  • Rainbows in a jar
    November 2
    Rainbows in a jar
    • Eu ti-l trimit oriunde poti tu sa-l ridici.. doar sa nu fie probleme la posta cu adresa din buletin
  • Carla Adina Colongin
    November 2
    Carla Adina Colongin
    • dar nu iti pot da adresa la una din persoanele cu care stau in casa? mai exact a mamei mele... ca am mai avut probleme de genul cu coletul tot aici la posta .. eu inca nu mi-am schimbat buletinul pe noua adresa, cea a sotului meu ... tu ce zici?
  • Rainbows in a jar
    November 2
    Rainbows in a jar
    • pai interesul meu e sa ajunga premiul la tine. imi dai datele mamei tale atunci si-l ridica ea
 Va marturisesc cu mana pe inima ca nu m-am gandit nicio clipa ca poate fi vorba de o alta persoana iar inscrierea castigatoarei o verificasem deja si n-am mai simtit nevoia s-o mai fac pe politista inca o data. Mi s-a parut putin ciudat ca vrea sa-i trimit premiul la o alta adresa, chiar am intrebat si alte bloggerite pe un grup daca nu pare ceva in neregula si pana la urma m-am hotarat ca e ok si am trimis premiul. Da, am trimis premiul unei hoate, ba mai grav, unei hoate care si-a permis sa-si asume si identitatea altcuiva. Are tatal meu o vorba: Prost e ala care crede. Asadar, proasta am fost ca n-am verificat de 20 de ori inainte sa trimit premiul. Se pare ca doar asa se mai poate in ziua de azi.
Cu ce am ramas eu de pe urma acestei povesti? Cu o castigatoare dezamagita ca nu si-a primit premiul si scarbita de oamenii din ziua de azi iar eu mi-am pierdut si ultima farama de incredere pe care o mai aveam in oameni. Nu mi-a mai ramas decat sa va avertizez si pe voi sa va feriti de acest fel de specimene. Nu mai exista o adresa de Facebook ca sa v-o prezint ca dovada dar exista un nume real si o adresa la care a ajuns acel premiu. Mi-as dori sa le pot lasa scrise aici ca sa luati aminte si sa evitati aceasta persoana dar datorita faptului ca nu cunosc legislatia privind publicarea datelor cu caracter personal pe internet prefer sa le pastrez momentan doar pentru mine.
    • iti multumesc inca o data!
  • Rainbows in a jar
    November 2
    Rainbows in a jar
    • cu mare placere! sper sa ajung luni la posta, te anunt oricum.
  • Carla Adina Colongin
    November 2
    Carla Adina Colongin
    • ok multumesc
    • ajung acusi la posta si iti pun coletul
  • Carla Adina Colongin
    November 7
    Carla Adina Colongin
    • buna.. ieri a ridicat mama coletul... mininat premiu multumesc inca o data!
  • Rainbows in a jar
    November 7
    Rainbows in a jar
    • ok, ma bucur ca a ajuns cu bine!
Nu-mi ramane decat sa apreciez folosirea cuvantului "Multumesc!", il aud atat de rar in ultima vreme incat incep sa ma intreb daca nu cumva urmeaza sa fie scos din vocabular...



56 de comentarii :

  1. Ce imi place ca i-ai trantit si datele...sper sa se vada nesimtita aici..

    RăspundețiȘtergere
  2. are you fucking serious? Nu m-am gandit vreodata ca se poate intampla lucrul acesta :| este inacceptabil, imi pare rau Georgina sper din suflet sa nu ti se mai intample si sa speram si noi celelalte bloggerite sa nu ni se va intampla nici noua. E grav! In ce hal a ajuns lumea asta :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist rău, vai.. Ce oameni de nimic, se vând pentru nimic și trist e că din cauza lor ajungi să nu mai crezi nici tu nimic. Încrderea... ”ce-i aia?”, o să te întrebi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Mademoiselle Lorraine11 noiembrie 2013 la 20:23

    vai nu pot sa cred asa ceva!! si eu am patit cu fetele rele dar niciodata asa:( imi pare nespus de rau si ma bucur ca ai facut cunoscuta aceasta problema sa nu mai pateasca nimeni asa ceva! Lumea asta se duce de rapa.....

    RăspundețiȘtergere
  5. M-au trecut niste fiori urati de ce pot face oamenii si dupa aceea sa mai ai incredere in unii oameni :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Oo, Doamne, ce oameni... Citisem si pe Facebook, dar nu intelesesem foarte bine. E trist...Oare o mai fii facut asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  7. Soare Teodora Denisa11 noiembrie 2013 la 20:33

    eu inca sunt socata ca cineva e in stare de asa ceva....sincera sa fiu in primele cateva minute cand mi-ai povestit de ce nu ma pot bucura de minunatul premiu de la tine nu am stiut ce sa cred mi se parea mult prea mult ca cineva sa piarda vremea sa-mi falsifice contul de facebook dar mi-am dat seama ca totul este posibil si ca tu chiar ai fost inselata.....imi pare rau ca s-a intamplat asa ceva si ca asa ne pierdem increderea unii in altii dar nu-i nimic si sa nu te simti vinovata cu nimic pentru prostia altora...ma bucur mult ca ai facut aceasta postare ca sa nu pateasca si alte fete ce ai patit tu...

    RăspundețiȘtergere
  8. OMG, OMG, OMG
    Mă îngrozesc. Cum e posibil ?!
    Îmi pare sincer rău că ai trecut prin așa ceva atât tu, cât și câștigătoare reală. Nu te descuraja și continuă-ți pasiunea neaschimbând-o radical, crede în continuare că există oameni buni pe lumea aceasta, dar fi din ce în ce mai precaută, mai critică în interiorul tău și mai atentă.
    Take care ! Încă sunt șocată...

    RăspundețiȘtergere
  9. Incredibil cat de departe pot sa mearga unele persoane...Si mai era o vorba: "Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat mai mult iubesc animalele" :-j

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt multi astfel de oameni si cel mai grav lucru este ca par credibili si draguti.
    Imi pare extrem de rau ca ai fost pusa intr-o astfel de situatie si imi pare rau ca un premiu pe care tu l-ai ales cu mare drag pentru cititoarele tale a ajuns in mina unei astfel de persoane!
    Mie nu mi s-a intamplat pana acum asa ceva dar povestea ta este un bun indrumar pentru viitor! :-*

    RăspundețiȘtergere
  11. Super interesant! E exact aceeasi persoana, si eu am patit-o cu ea, e exact aceeasi adresa doar numele difera, hmmm..


    Nume: Spinu Elena, sat Saranga, Comuna Pietroasele, Judetul Buzau, Cod postal 127470
    Multumesc inca o data!



    Ce nesimtita poate fi, vad ca "ataca" in mai multe locuri...

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce sa mai .... daca nesimtirea s-ar impozita in Romania cred ca am fi cea mai bogata tara .Nu vad ce bucurie poti sa obti dintr-un rau facut din inselare .Exista specimene care doar prin aspectul fizic pot fi numiti oameni ,dar prin esenta nici nu pot fi numite nici animale , ele macar te respecta daca le dai ceva .
    Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva , si imi apre rau si ca adevarata castigatoare nu s-a putut bucura de ceea ce e se cuvenea .

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi pare sincer nespus de rau de cele intamplate intr-adevar exista persoane pe facebook care-si creeaza conturi false doar pentru concursuri si castiguri , eu am organizat doar un singur concurs si pot sa-ti spun ca am avut cateva persoane inscrise pe care verificandu-le mi-am dat seama ca folosesc nume si poze care nu le apartin doar pentru a castiga produse gratuite scazand astfel sansele persoanelor care intr-adevar isi doresc din tot sufletul premiile respective. Insa totusi sper si "visez" ca mai exista persoane sincere care apreciaza pasiunea si daruirea noastra :).

    RăspundețiȘtergere
  14. NIci eu nu credeam ca se poate ajunge la acest nivel sincer sunt si eu dezamagita de oamenii din jur.Dar te rog nu te lasa descurajata de comportamentul acestor nimicuri ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. nu pot sa spun decat DOAMNE FERESTE :| in ce tara locuim......

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu-mi vine sa cred ca exista oameni care sa faca asemenea lucruri,mai ales sa fure pana la urma premiul altei fete,care chiar il merita..Imi pare rau ca ai trecut prin asa ceva,dar din pacate asta e lumea in care traim..

    RăspundețiȘtergere
  17. Simona Mihaela Stamate11 noiembrie 2013 la 21:59

    Chiar ca "Ewwwww"...

    RăspundețiȘtergere
  18. Guţu Bianca Lucia11 noiembrie 2013 la 22:13

    Vai ce urat =(=(=(

    RăspundețiȘtergere
  19. imi pare rau pentru sufletul acestor persoane :(

    RăspundețiȘtergere
  20. chiar zilele trecute vazusem pe FB ceva asemanator. S-a anuntat castigatoarea unui concurs tinut pe FB cred, tipa a comentat la post, a multumit, si in cateva minute dupa mai apare un personaj cu acelasi nume ca si castigatoarea, schimbat de cateva secunde, batandu-se cu pumnii in piept ca e premiul ei.

    RăspundețiȘtergere
  21. A dat dovada de lipsa de educatie, bun-simt, moralitate. Pacat ca nu-si investeste ambitia in lucruri pozitive.

    RăspundețiȘtergere
  22. doamne, ce nesimtita. Am mai citit ceva asemanator pe facebook zilele trecute...aceeasi problema : nume identic cu cel al persoanei care chiar a castigat, dar da adresa altcuiva ca nu stiu ce s-a intamplat cu buletinul... Nu imi vine sa cred la ce recurg unele...disperate! Ce trebuie sa facem? Sa le cerem poza cu buletinul sa ne asiguram ?
    Eu de cateva zile ma gandesc la un giveaway ...dar nu stiu cum e mai bine sa-l fac, sa n-am surprize.


    Oricum, macar a avut bunul simt si te-a anuntat ca a ajuns coletul :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Groaznic! Mi-e sila la ce s-a ajuns pentru o oja, un cartof sau un pantof!
    M-ai lasat fara cuvinte... Imi pare rau. :(

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu stiu despre ce premiu este vorba, oricum sa stii ca si eu ma ingrozesc cat de mincinosi pot fi unii oameni. Desi nu particip des la concursuri, din cand in cand mai castig si eu cate un premiu si spun cu mana pe inima ca ma tem ca cineva sa nu imi fure identitatea intre timp si sa raman cu ochii in soare. Si tare am impresia ca am patit asa tocmai la o extragere in care eram prezenta, pentru ca designerul cunoscut din Romania care urma sa ma contacteze pe urma si sa imi dea premiul, nu m-a contactat de atunci si a trecut aproape o luna.

    RăspundețiȘtergere
  25. Pacat ca se intampla astfel de lucruri , si ca exista si astfel de oameni :(

    RăspundețiȘtergere
  26. Ma satur si eu de mincionoasele astea, dar ce sa fac :( Maine trebuie sa pun un premiu la posta, sper sa adresa castigatoarei autentice

    RăspundețiȘtergere
  27. wow..nu mi-ar fi trecut ever prin cap ca cineva poate sa faca asa ceva! ...

    RăspundețiȘtergere
  28. Sweet Mother of Jesus...it's a glitterbomb!:)) Legat de intreabarea prea mult sau prea frumos eu zic ca e ...mult prea frumos!:)) E superbaaaaa!:X:X

    RăspundețiȘtergere
  29. Prea frumos, clar ! Îmi place foarte mult manichiura. Este de efect ^_^

    RăspundețiȘtergere
  30. Prea frumos ! :D Ai facut gradientul cu pensula, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  31. Oh, ce frumos! Sclipiciul nu e niciodata prea mult :))

    RăspundețiȘtergere
  32. Prea frumoasaaa! eu nu am folosit glitter pana acum (asta pt ca imi ia 1000 de ani sa imi sterg unghiile si ma enervez groaznic) dar tu....tu m ai convins sa imi cumpar glitter si sa il folosessssc pe unghiutele mele :)))!! si abia astept :)) trebuie sa fie cat mai curand pt ca m am indragostit de manichiura asta cu glitter <3

    RăspundețiȘtergere
  33. Vai, cum arata! Cat nu-mi place mie sclipiciul, dar zau c-as purta o asemenea manichiura la o petrecere ceva. Arata super!

    RăspundețiȘtergere
  34. Ce frumoase unghii ai! Mereu le admir, sa stii! Ale mele le-am taiat scurt, scurt sa se mai refaca, insa nu mai am rabdare pana cresc sa le pot face frumoase si colorate. :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  35. Super minunat <3

    RăspundețiȘtergere
  36. Foarte, foarte urat... Din pacate sunt destul de sigura ca nu e singura si poate nu e nici prima data cand face asta.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nici nu am cuvinte, sunt perfecte :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Ce ciudatenie de oameni !

    RăspundețiȘtergere
  39. :O Ce urat...chiar e greu de crezut ca unii oameni pot face asa ceva pentru un premiu...imi pare rau pt fata care chiar trebuia sa il primeasca :(.

    RăspundețiȘtergere
  40. Si eu am patit la fel cu una care activeaza pe facebook sub numele " Mere verzi" ( ii stiu si numele real, dar nu o sa-l fac public, daca vrei, ti-l dau pe privat), cont care si l-a creat dupa ce incercase sa fure un premiu de la mine cu un alt cont. Aceeasi strategie ca si la tine a avut individa, numai ca am avut inspiratia sa mai verific o data. Cand a vazut ca am descoperit-o , si-a mai creat un cont de yahoo si a inceput sa ma ameninte ca posteaza pe net poze cu mine dezbracata in casa MEA , incercand sa ma convinga ca a facut ea pe paparazzi la mine in cartier :))))) Nici asta nu i-a mers, n-a reusit sa ma faca s-o platesc, evident, si atunci s-a apucat sa-mi puna anunturi pe site-uri de dating. Trista si nefericita mai trebuie sa fie individa .:D

    RăspundețiȘtergere
  41. wow, wow, wow!


    Dar vezi ca Mere verzi activa la multe concursuri...si chiar a castigat.
    Acuma de o vreme parca nu am mai vazut-o.
    In orice caz, urati oameni.

    RăspundețiȘtergere
  42. Am vazut-o chiar subiect de postare la una dintre bloggerite( ceva cu femei curajoase, or something like that ....) , asa ca nu ma mira.

    RăspundețiȘtergere
  43. :-o DISLIKE, am vazut si zilele trecute o postare asemanatoare. Eu cred totousi ca o cunostea pe saraca fata care a castigat, daca ii stia numele si chiar contul de facebook de unde a luat poza. Ce sa mai spun.. ai grija pe viitor si nu te mai consuma :( asta e Romania, plina de hoti! Sti tu vorba aia Ce nu e al tau, sa nu ai parte de el. Si inca ceva, nu cred ca si-a dat numele ei la adresa de livrare ca asa ai fi depistat usor cine e, sau cine stie numele ei adevarat e cel schimbat:( DISLIKE total.

    RăspundețiȘtergere
  44. Uau, ce mizerie de om!! Nu pot sa cred cat de scarbosi sunt oamenii. :| Cum ma sa faci asemenea magarie pentru un cadou? E ca si cum ai fura din buzunarul cuiva. Frate, inteleg ca iti doresti ceva, dar daca nu iti permiti, rabzi. Nu furi de la alt om. E prima data cand aud asa ceva si am ramas masca. Pe langa faptul ca e o mizerie ce a facut, moral vorbind, dar mai e si ilegal. E tara asta prea de rahat, ca merita denuntata. Dar cum nimic nu s-ar intampla nici asa...

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...